Debate about Stavanger venues in Aftenbladet

We’ve run into some challenges trying to find a venue in Stavanger for the Insurgency Tour. To widen our search for a host venue, we started a debate in Stavanger Aftenblad (one of the major newspapers in the city) raising the question why the venues in Stavanger, as the only city, dismisses a seemingly appealing tour concept like Insurgency Tour. Below is the unabridged version of our statement (in norwegian).

Bill. mrk. spillested søkes.

Trondheimsbandet Apeiron Restraint legger 17. juli ut på en omfattende Norgesturné der vi spiller 28 konserter på 28 dager i syv av Norges største byer. I seks av byene har vi blitt møtt med entusiasme og velvilje. I Oslo har vi kunnet velge og vrake.

I Stavanger har vi (med et par hederlige unntak) blitt møtt med blank avvisning, hån eller absolutt taushet. Selv Lillehammer, med en femdel av Stavangers befolkning, stiller en av sine største scener til disposisjon fire fredager på rad. Det leveres dekket bord; vi spiller sammen med to nye band hver uke, sørger for promotering, og kanskje viktigst av alt: vi dekker utgiftene dersom billettinntektene ikke strekker til. Hva er det ved en slik avtale Stavangers spillesteder finner frastøtende? Skyr de ekstraarbeid eller er det fremmedfrykt for ambisiøse prosjekter?

Turneen bygger på et amerikansk konsept kalt en “Residency Tour”, der man tar husvære hos faste spillesteder på faste ukedager, gjerne en måned i strekk. Norge er ikke USA – de har tross alt en smule høyere befolkningstetthet. At et ukjent band fyller et lokale hver tirsdag fire uker på rad er optimistisk, så vi har forståelse for bransjens skepsis. Det har vi imøtekommet ved egenhendig å ha booket 20 up-and-coming metalband fra hele Norge. Hver gang Apeiron Restraint kommer tilbake stiller vi med oss to nye band; lokale så vel som langveisreisende. Dette er nybrottsarbeid og vi skulle ønske bransjen i Stavanger vil være med.

Vi skal spille konsert i Stavanger. Om vi så må spille under åpen himmel, så skal vi spille i Stavanger. Tirsdag 19. juli spiller vi konsert sammen med Reism og Monstero. Nøyaktig hvor får du vite på insurgencytour.com når det er bestemt.

 

Here is the news item from the paper:

Music Player