Insurgency Tour Press Statement July 13th 2011 (Norwegian)

Apeiron Restraint Insurgency Tour
Det er nå under en uke til det Trondheimsbaserte metalbandet Apeiron Restraint legger ut på en halsbrekkende turné i Sør-Norge. Med på laget har de 20 band fra hele Norges metal-miljø. Blandt dem er Wacken-klare Aeon Throne, Hove-aktuelle Seventh, Faanefjell, Inquested og Reism.

Ambisjonsnivået ser ut til å ligge høyt, [...] dette kan fort bli et spennende band å følge fremover.

- Haavard Holm, Metal Norge

Konseptet
Sju spillesteder i sju byer. 28 konserter på 28 dager; 800 mil på veien. Som en omreisende festival vil to nye band følge Apeiron Restraint hver gang de vender tilbake til byen. Apeiron Restraint booker alle band og spillesteder selv. Bandet er sin egen label, sitt eget management og sitt eget bookingbyrå. Turneen er for det meste selvfinansiert, men bandet har mottatt noe økonomisk støtte fra Frifond og Norsk Musikkfond. Spillestedene på turneen er i ordnet rekkefølge: Vega i Ålesund, Kvarteret i Bergen, Ukjent sted i Stavanger, Haandtverkeren i Kristiansand, Elm Street i Oslo, Felix’ i Lillehammer og Café 3B i Trondheim.

Skaper debatt i Stavanger
Turneen har blitt møtt med entusiasme fra de fleste hold, men i Stavanger har utelivsbransjen slått seg vrang. Tro til konseptet “Insurgency Tour” har bandet svart med å røre opp til samfunnsdebatt i byen, noe Stavanger Aftenblad har fulgt opp med en helsides oppslag i papirutgaven.

Dette er en kjempebra måte å turnere på. Oppsettet med korte sett [...] er spennende og jeg tror dette kan være en bra måte å skape engasjement rundt konserter og bygge publikum på.

- Stein Bjelland, medlem av Kulturrådet og president i Great Moments.

Dokumentar
Dette er galskap. Dette er upløyd mark. Dette har aldri blitt gjennomført i Norge tidligere. Gullrutevinnerne i News on Request (produsenter av bl.a. Himmelblå og Død Snø) sender derfor et kamera-crew med bandet for å lage en 50 min dokumentar om turneen. Apeiron Restraint har i den anledning lansert en PledgeMusic-kampanje. Ikke for å finansiere turneen, men for å bistå dokumentarfilmskaperne.

Music Player